Frequently
Asked Questions

Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen.
Staat je vraag of antwoord er niet bij, neem dan hier contact met ons op.

Algemeen

Kan Sportlife ons sponseren?

Helaas! Dit is momenteel niet mogelijk.

Waarom staat er geen houdbaarheidsdatum op de verpakking van Sportlife kauwgom?

Relax, kauwgom bederft niet! Er is daarom geen wettelijke verplichte houdbaarheidsdatum. Kauwgom ouder dan 2 jaar kan minder intens smaken en harder worden, maar blijft eetbaar.

Waar kan ik informatie over kauwgom vinden, bijvoorbeeld voor schoolopdrachten?

Er zijn helaas geen posters, folders, flyers of proefmonsters beschikbaar.

Is het mogelijk om een rondleiding te krijgen in de fabriek?

Helaas, om een optimale kwaliteit van onze producten te kunnen garanderen, is dit niet mogelijk.

Verkrijgbaarheid

Waar kan ik Sportlife kopen?

Sportlife kauwgom is onder andere te vinden bij supermarkten, drogisterijen, benzinestations, tabakszaken, automaten, kiosken en sportkantines. Door de vele flavours, shapes & sizes kan het zijn dat niet alle varianten bij jouw reguliere verkooppunt aanwezig zijn. Ben je op zoek naar een specifiek product? Vraag het onze klantenservice via: consumentenservice@sportlife.com.

Kan ik Sportlife in het buitenland kopen?

Sportlife wordt vrijwel alleen in Nederland en België verkocht. Wel is Sportlife via diverse internetshops verkrijgbaar.

Welke soorten kauwgom zitten in het assortiment?

Dit zijn er een hoop! Check hier voor een overzicht van alle flavours!

Ingrediënten

Ik ben overgevoelig voor bepaalde stoffen, hoe weet ik of ik Sportlife wel kan gebruiken?

Check hier het overzicht van het assortiment en de productsamenstellingen. Hier vind je per product informatie over de allergenenstoffen.

Bevat Sportlife gelatine?

In de smaak Frozn Intensemint gebruikt Sportlife (varkens) gelatine als technische hulpstof. In deze kauwgom is slechts 0,1% gelatine verwerkt.

Hoeveel calorieën zitten er in Sportlife producten?

De hoeveelheid kcal per 100 gram is ongeveer 155. De exacte hoeveelheid vind je achter op de verpakking. Check hier de voedingswaardenlijst.

Productkwaliteit

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van een product. Wat kan ik het beste doen?

Laat het ons weten! Wij streven ernaar altijd topkwaliteit te leveren. Maar is er iets mis? Stuur dan de verpakking met inhoud inclusief je naam, adres, telefoonnummer, aankoopdatum en plaats van aankoop naar Sportlife Consumentenservice, postbus 72, 4900 AB Oosterhout.
Of stuur een e-mail naar onze klantenservice via: consumentenservice@sportlife.com.

SPORTLIFE BOOST GUM

Is de kauwgom vrij van gluten, lactose, zuivel en tarwe?

Yes! Sportlife Boost kauwgom bevat geen van deze allergenen.

Is Sportlife Boost geschikt voor vegetariërs/veganisten?

Sportlife Boost Focus en Sportlife Boost Recovery wel! Sportlife Boost Energy daarentegen bevat carmine E120, wat wordt gewonnen uit dierlijke bronnen.

Kan ik de Sportlife Boost kauwgom na de houdbaarheidsdatum nog eten?

De kauwgom is dan nog eetbaar. Dus no worries, je zult er niet ziek van worden! We kunnen alleen geen garantie meer geven op vitamines en de smaak.

Hoe snel worden de vitamines opgenomen in mijn lichaam?

De belangrijkste factor die bepaalt hoe lang het duurt voordat vitamines beginnen te werken, hangt af van de hoeveelheid die je er nog van in je lichaam hebt. Hoe minder je in je lichaam hebt, hoe langer het duurt voordat je merkt of iets ‘gaat werken’. Voor het optimaal vrijkomen van de vitamines die we in de gums gestopt hebben, adviseren we 20 minuten te kauwen op 2 stuks.

Hoeveel Sportlife Boost Focus gums mag ik maximaal per dag innemen?

Sportlife Boost Focus bevat per 2 gums:

 • 2,4 milligram vitamine B3
 • 0,21 milligram vitamine B6

 
Dit staat gelijk aan 15% van de dagelijkse referentie inname. De gums bevatten zoetstoffen, waardoor een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Wanneer we kijken naar de vitamines, kunnen we daar het volgende over zeggen:

 • In Sportlife Boost Focus wordt vitamine B3 in de vorm van nicotinamide gebruikt. Van het gebruik van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend.
 • Voor vitamine B6 is een veilige bovengrens vastgesteld van 25 mg per dag. Onze kauwgom bevat per 2 stuks 0,21 milligram, waardoor je deze bovengrens bij meerdere gums per dag alsnog niet zult overschrijden.

Hoeveel Sportlife Boost Energy gums mag ik maximaal per dag innemen?

Sportlife Boost Energy bevat per 2 gums:

 • 12 milligram vitamine C
 • 23 milligram cafeïne

 
Vitamine C staat gelijk aan 15% van de dagelijkse referentie inname en cafeïne aan ongeveer 1/3 kopje koffie. De gums bevatten zoetstoffen, waardoor een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Wanneer we kijken naar de toevoegingen, kunnen we daar het volgende over zeggen:

 • Een te veel aan vitamine C plas je uit.
 • Gemiddeld krijgt een volwassen man in Nederland ongeveer 600 milligram cafeïne binnen per dag en een vrouw 500 milligram. De meest gezonde volwassenen krijgen daarvan geen klachten. Onze kauwgom bevat per 2 stuks 23 milligram, waardoor je bij meerdere gums per dag alsnog niet te veel cafeïne binnenkrijgt.

Is Sportlife Boost Energy met cafeïne verstandig voor mij?

Er zit 23 milligram cafeïne in 2 kauwgompjes. Dit staat ongeveer gelijk aan 1/3 kopje koffie. Niet iedereen is even gevoelig voor de werking van cafeïne. Het ligt dus aan de mate waarin jezelf gevoelig bent voor cafeïne of dit product voor jou verstandig is om te gebruiken.
Sportlife Boost Energy wordt niet aangeraden voor zwangere vrouwen in verband met de cafeïne die de kauwgom bevat. Dit geldt ook voor vrouwen die nog borstvoeding geven. Daarnaast raden we de kauwgom af voor kinderen onder de 16 jaar.

Hoeveel Sportlife Boost Recovery gums mag ik maximaal per dag innemen?

Sportlife Boost Recovery bevat per 2 gums:

 • 2,4 milligram vitamine B3
 • 12 milligram vitamine C

 
Dit staat gelijk aan 15% van de dagelijkse referentie inname. De gums bevatten zoetstoffen, waardoor een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Wanneer we kijken naar de vitamines, kunnen we daar het volgende over zeggen:

 • Een te veel aan vitamine C plas je uit.
 • In Sportlife Boost Recovery wordt vitamine B3 in de vorm van nicotinamide gebruikt. Van het gebruik van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend.

SPORTLIFE BOOST MINTS

Zijn de mints vrij van gluten, lactose, zuivel en tarwe?

Yes! Sportlife Boost mints bevatten geen van deze allergenen.

Bevatten Sportlife Boost Mints suiker?

De mints zijn suikervrij.

Zijn Sportlife Boost Mints geschikt voor vegetariërs/ veganisten?

Sportlife Boost Mints Focus & Energy zijn geschikt voor vegetariërs/veganisten.

Kan ik Sportlife Boost Mints na de houdbaarheidsdatum nog eten?

De mints zijn dan nog eetbaar. Dus no worries, je zult er niet ziek van worden! Na 12 maanden kunnen we alleen geen garantie meer geven op vitamines en de smaak.

Hoeveel Sportlife Boost Mints Focus mag ik maximaal per dag innemen?

Sportlife Boost Focus bevat per 2 mints:

 • 2,4 milligram vitamine B3
 • 0,21 milligram vitamine B6

 
Dit staat gelijk aan 15% van de dagelijkse referentie inname. De mints bevatten zoetstoffen, waardoor een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Wanneer we kijken naar de vitamines, kunnen we daar het volgende over zeggen:

 • In Sportlife Boost Mints Focus wordt vitamine B3 in de vorm van nicotinamide gebruikt. Van grote hoeveelheden nicotinamide zijn geen nadelige effecten bekend.
 • Voor vitamine B6 is een veilige bovengrens vastgesteld van 25 mg per dag. Onze mints bevatten per 2 stuks 0,21 milligram, waardoor je deze bovengrens bij meerdere mints per dag alsnog niet zult overschrijden.

Hoeveel Sportlife Boost Mints Energy mag ik maximaal per dag innemen?

Sportlife Boost Energy bevat per 2 mints:

 • 27 milligram cafeïne
 • 0,21 milligram vitamine B6

 
Vitamine B6 staat gelijk aan 15% van de dagelijkse referentie inname en cafeïne aan ongeveer 1/3 kopje koffie. De mints bevatten zoetstoffen, waardoor een overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Wanneer we kijken naar de toevoegingen, kunnen we daar het volgende over zeggen:

 • Gemiddeld krijgt een volwassen man in Nederland ongeveer 600 milligram cafeïne binnen per dag en een vrouw 500 milligram. De meest gezonde volwassenen krijgen daarvan geen klachten. Onze mints bevatten per 2 stuks 27 milligram, waardoor je bij meerdere mints per dag alsnog niet te veel cafeïne binnenkrijgt.
 • Voor vitamine B6 is een veilige bovengrens vastgesteld van 25 mg per dag. Onze mints bevatten per 2 stuks 0,21 milligram, waardoor je deze bovengrens bij meerdere mints per dag alsnog niet zult overschrijden.

Is Sportlife Boost Energy met cafeïne verstandig voor mij?

Er zit 27 milligram cafeïne in 2 mints. Dit staat ongeveer gelijk aan 1/3 kopje koffie. Niet iedereen is even gevoelig voor de werking van cafeïne. Het ligt dus aan de mate waarin jezelf gevoelig bent voor cafeïne of dit product voor jou verstandig is om te gebruiken.Sportlife Boost Energy wordt niet aangeraden voor zwangere vrouwen in verband met de cafeïne die de kauwgom bevat. Dit geldt ook voor vrouwen die nog borstvoeding geven. Daarnaast raden we de kauwgom af voor kinderen onder de 16 jaar.

PlantPack

Wat is PlantPack?

PlantPack is Cloetta’s volgende stap in toekomstbestendige verpakkingen. Dit zijn verpakkingen die voor een groot deel gemaakt zijn van planten, waardoor we de CO2-voetafdruk van onze producten verminderen.

Waar is het PlantPack potje van gemaakt?

Meer dan 95% van het plastic van jouw kauwgompot is gemaakt van duurzaam geproduceerd suikerriet.

Waarom is een PlantPack potje beter voor het milieu?

Met plastic verpak je kauwgom op een veilige en smakelijke manier, maar plastic op oliebasis is afkomstig van een niet-hernieuwbare grondstof. Een PlantPack potje is geschikt voor kauwgom én voor 95% gemaakt van duurzaam geproduceerd suikerriet, waardoor we de CO2-voetafdruk van onze producten verminderen.

Bij welk afval kan het PlantPack potje gesorteerd worden?

Net als alle andere plasticsoorten kan een PlantPack potje worden gesorteerd in de recyclebak.