Geschiedenis

1981

Kauwgomproducent Maple Leaf lanceert Sportlife. De allereerste suikervrije gums van Nederland en verpakt in de ‘blister’. Deze vernieuwende doordrukverpakking is tot de dag van vandaag niet meer weg te denken uit kauwgom kauwend Nederland. Sportlife werd op dat moment geproduceerd in de kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

1986 tot 1990

Sportlife sponsort de Amsterdamse basketbalclub Sportlife Canadians.

1995

Met de bekende Savanna Tv-commercial introduceert Sportlife ‘Unexpected Freshness’.

2003

De productie van Sportlife verhuist van Amsterdam naar Sneek.
In een full-blown campagne zet Sportlife Yeti ball op de kaart. Een ‘Unexpected Freshness’ extreme sport.

2005

Frozn Deepmint komt op de markt.

2011

Nieuwe verpakking.

2015

Sportlife introduceert Smashmint, Peppermint, Extramint en Deepmint in potten.

2016

In samenwerking met het Oekraïense ijshockeyteam lanceert Sportlife een nieuwe ‘Unexpected Freshness’ campagne. Commercial IJshockeyteam
Sportlife sponsort de eerste editie van Flatstyle, een snowboardevent in hartje Delft. Hier showen verschillende pro’s hun skills op verschillende obstakels waaronder een grote Sportlife pot.

2021

Vanaf 2021 zijn alle Sportlife potjes plant-based! Dat betekent dat meer dan 90% van ieder potje bestaat uit suikerriet.
Sportlife Plantpack

2023

Sinds 2023 zijn jouw favoriete Sportlife smaken Smashmint, Extramint en Peppermint ook verkrijgbaar in een mintje. En dat met dezelfde Unexpected Freshness die je van Sportlife kent!
Mints: Smashmint, Extramint en Peppermint

2023

Sportlife heeft in 2023 een nieuw design en een verbeterde receptuur doorgevoerd op alle base gum producten. Nu nog langer fris!
Mints: Smashmint, Extramint en Peppermint

2023

Sportlife breidt het assortiment uit met Sweet Gums die een verrassende, zoete smaakcombinatie hebben. Nu nog langer genieten van de zoete smaak door de ‘big gums’. Super sweet, super big & super fruity!

Big Gums

2024

Sportlife introduceert de nieuwe smaak Sweetmint. Verkrijgbaar in een handige multipack.
Sweetmint