Geschiedenis

1981

Kauwgomproducent Maple Leaf lanceert Sportlife. De allereerste suikervrije gums van Nederland en verpakt in de ‘blister’. Deze vernieuwende doordrukverpakking is tot de dag van vandaag niet meer weg te denken uit kauwgom kauwend Nederland. Sportlife werd op dat moment geproduceerd in de kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

1986 tot 1990

Sportlife sponsort de Amsterdamse basketbalclub Sportlife Canadians.

1995

Met de bekende Savanna Tv-commercial introduceert Sportlife ‘Unexpected Freshness’.

2003

De productie van Sportlife verhuist van Amsterdam naar Sneek.
In een full-blown campagne zet Sportlife Yeti ball op de kaart. Een ‘Unexpected Freshness’ extreme sport.

2005

Frozn Deepmint komt op de markt.

2011

Nieuwe verpakking.

2015

Sportlife introduceert Smashmint, Peppermint, Extramint en Deepmint in potten.

2016

In samenwerking met het Oekraïense ijshockeyteam lanceert Sportlife een nieuwe ‘Unexpected Freshness’ campagne. Commercial IJshockeyteam
Sportlife sponsort de eerste editie van Flatstyle, een snowboardevent in hartje Delft. Hier showen verschillende pro’s hun skills op verschillende obstakels waaronder een grote Sportlife pot.

2021

Sportlife introduceert Sportlife Boost: de next level innovatie in kauwgom. De nieuwe gums bevatten naast een frisse smaak ook functionele ingrediënten, zoals vitamines of cafeïne. Deze toevoegingen zijn ideaal om te knallen op het werk, te stampen tijdens de studie of te scoren bij het sporten.
Sportlife Boost

2021

Vanaf 2021 zijn alle Sportlife potjes plant-based! Dat betekent dat meer dan 90% van ieder potje bestaat uit suikerriet.
Sportlife Plantpack

2022

Nieuw: Sportlife Boost Mints! Aan deze frisse, suikervrije mints hebben we functionele ingrediënten, zoals vitamines en cafeïne, toegevoegd. Tijd voor extra Focus & Energy!
Sportlife Boost Mints

2023

Sinds 2023 zijn jouw favoriete Sportlife smaken Smashmint, Extramint en Peppermint ook verkrijgbaar in een mintje. En dat met dezelfde Unexpected Freshness die je van Sportlife kent!
Mints: Smashmint, Extramint en Peppermint

2023

Sportlife heeft in 2023 een nieuw design en een verbeterde receptuur doorgevoerd op alle base gum producten. Nu nog langer fris!
Mints: Smashmint, Extramint en Peppermint