PlantPack by Cloetta

DE LEKKERSTE GUMS
UIT EEN PLANTPACK POTJE

Goed nieuws: alle Sportlife potten zijn plant-based! Echt, meer dan 90% van íeder potje bestaat uit plasic gemaakt van suikerriet. Dankzij dat suikerriet blijft jouw kauwgom keurig beschermd en bomvol unexpected freshness. Wel zo lekker!

PlantPack example

Our mission

“Wij willen dat de verpakking van onze kauwgom je net zo’n goed gevoel geeft als het kauwgompje zelf. In 2030 willen we daarom 100% hernieuwbare of gerecyclede materialen gebruiken. En daar is dit het begin van.”

Heinrich Freut - CEO Cloetta International
Henri de Sauvage Nolting
CEO Cloetta International

DE LEKKERSTE WIN-WIN

Plastic is super goed in het lekker houden van kauwgom, maar plastic op oliebasis is afkomstig uit een niet-hernieuwbare grondstof en is slecht voor het milieu. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een alternatief en die hebben gevonden in een plasticsoort die voor een groot deel gemaakt wordt van planten. De functionaliteit en recyclebaarheid zijn hetzelfde, maar dit alternatief heeft een lagere CO2-voetafdruk.

De pot van jouw Sportlife kauwgom bestaat voor meer dan 90% uit plastic gemaakt van suikerriet. Deze plantaardige plasticsoort heeft dezelfde chemische structuur als ‘normaal’ plastic, waardoor je kauwgom nog net zo fresh is als altijd. En is het potje leeg? Dan kan-ie, heel gemakkelijk, gewoon in de plasticbak.

KEEP IT COOL AND FRESH

FIGHT FOR A FRESH PLANET

2021

  • Lancering Sportlife PlantPack: kauwgompotten meer dan 90% plantaardig plastic

2023

  • Alle Sportlife multipacks verpakkingen bevatten geen aluminium meer, goed voor de recyclebaarheid
  • Alle Sportlife pakjes bevatten gerecycled papier

2025

  • Al het verpakkingsmateriaal 100% recyclebaar

2030

  • Al het verpakkingsmateriaal 100% van hernieuwbare bronnen of gerecycled materiaal